April 29, 2010

 Bedah Siasat....

Aku bukan bedah siasat manusia tapi bedah siasat notebook acer kat bawah nie...Masalah notebook nie bila ON jer xde display ape2 pun..Bila bedah siasat di lakukan dah tau ape punca..rupa-rupanya chipset graphic dah burn..sebab ON notebook lama sgt..notebook nie member aku punyer..dia nie kaki gaming..Kalu dah men game x ingat dunia dah...Malam tadi aku bedah siasat notebook nie... ^_^..



Kat bawah nie alat pembedahan aku..heheh3..2 skrew driver jer...



motherboard





kipas processor

kerangka bahagian atas


kerangka bahagian bawah

skrin


hard disk,ram....


penyejuk grafik chipset






7 comments:

effa lalala said...

wah.. you terer repair computer eh?

aku shahim said...

effa : x terer mane pun..biasa2 jer :)

Call T said...

terer gak brader repair2 bende nih...kalau aku,buka pandai r..pasang balik,sori de huhu

aku shahim said...

call T : buka mmg senang tapi bila pasang balik jgn lebih skrew atau kurang..hehehe :)

KP said...

oo camni rupa dlm tu huhu lama dah teringin nak tgk dalam laptop cemana

NichKhun said...

waaaa ari 2 wat jugak gitu taw..
pastu pasang balek..
pastu touch pad xberfungsi da..
sedey..
pastu butang2 kat depan tu pom xley gerak..
ase cam salah pasang je..
hahahahaaha

gooseberries said...

perghh ley burn.. lama gler r tue dia men game =)